More

Mijn socials eruit gegooid

Door de GrijzeDuif 14 september 2022 Geen reacties 1 Min Read
Bijgewerkt / laatste update op 14 september 2022)

Vanaf vandaag heb ik mijn socials verwijderd. Geen Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Nextdoor meer. In dit blog leg ik uit waarom ik dat heb gedaan.

Ik merkte dat ik veel tijd aan het wegscrollen was op deze platformen. Vooral Facebook trok weer veel mijn aandacht. En de tijdlijn leek ook te worden aangepast. Dus voor mijn gevoel was er sprake van de welbekende censuur waar nu zoveel aandacht aan word besteedt. En ik ben zo graag op de hoogte. Wat ik nog wel gebruik is LinkedIn (zakelijk) Whatsapp, Telegram en TikTok. Daar krijg ik nog wel de informatie waar ik mij in kan verdiepen.

Apps op de telefoon

Het is ook wel weer fijn om te weten dat nu niet alle apps van de grote jongens op mijn telefoon staan. Helaas gebruiken mensen in mijn sociale netwerk nog steeds Whatsapp anders zou ik deze ook van mijn telefoon gaan.

TikTok

Ik benoem deze even apart want dat verdient deze app wel. Als je teveel de dingen belicht die spelen in de wereld kan je een ban krijgen. Of soms worden gewoon hele goede informatieve accounts gewoon verwijderd. Beide acties gebeuren regelmatig na veel meldingen van mensen (die het niet eens zijn met wat je aanbiedt).
Het is algemeen bekend dat veel info van TikTok richting China gaat. Naar de producent. En laat de overheid van China nou de eigenaar zijn (van wat niet, vraag ik mij af). Ik ben mij daar van bewust maar de content die je op TikTok vind is minder gecensureerd dan op FB en Twitter.

Leuk boek (Nee, geen affiliate)

Ik heb onlangs het boek “Tien argumenten om je sociale media-accounts nu meteen te verwijderen” aangeschaft. Misschien moet ik die dan toch ook maar eens gaan lezen?

Have fun!

S
Leave a Reply

Leave a Reply