(Last Updated On: 29 september 2022)

Ik krijg steeds van meer mensen in mijn omgeving te horen dat ze een rekening hebben gehad van de energieleverancier. Ik schrik van de bedragen die ze moeten betalen. Het is echt schrijnend! Ook hoor / zie ik adviezen om energie te besparen. Alleen helpt dat niet direct met de cashflow. In dit artikel beschrijf ik hoe je automatische incasso uit kunt zetten zodat jij zelf controle hebt over jouw geld en jouw voorschot bedrag.

Niet volledige bedrag betalen

Een tip die ik laatst zag van iemand is om gewoon een X bedrag te betalen. Dus het voorschotbedrag dat je altijd betaalde of net iets meer. Wanneer je nu de volle pond (euro) zou betalen en de energieleverancier gaat failliet (wat best zou kunnen) dan ben jij je geld kwijt. Want veel mensen kunnen dadelijk de rekening niet meer betalen dus die energieleverancier valt een keer om. Het gaat gebeuren. Links of rechtsom. 

Automatische afschrijving uitzetten

Dat is wel een eerste en heel belangrijke stap die je moet zetten: de automatische afschrijving uitzetten. Dit kan je eenvoudig doen via je je bank. Hieronder heb ik een aantal linkjes geplaatst naar artikelen waarin dit uitgelegd wordt. Wat je in principe doet is dat je de machtiging intrekt. Ze kunnen je dan niet meer zomaar geld van je rekening halen en zo hou je zelf controle over wat je betaald. 

Administratiekosten betalen

Ja, daar zullen ze zeker mee komen dat je dan administratiekosten moet gaan betalen. Prima, dat is altijd nog goedkoper dan de hoge som aan energiekosten. 

Succes!!!