(Last Updated On: 2 november 2022)

Ik ga eens een theologisch artikel schrijven. Een beetje meer de spirituele kant op. Dit artikel gaat over het verspreiden van het nieuws en wat je dan kunt doen. Het kan voor sommige mensen heel hard overkomen maar het is niet anders.

Afbeelding met een man die alleen aan de bar zit. Op deze afbeelding staat ook de tekst: "You are not crazy, you are awake in an insane world. For that exact reason most people will call you crazy"
You are not crazy, you are awake in an insane world. For that exact reason most people will call you crazy

Ik kreeg van iemand uit mijn netwerk de bovenstaande afbeelding toegestuurd op mijn mobiel. Ze vroeg aan mij of ik dit ook wel eens zo ervaarde. En ja, dat doe ik vaak eigenlijk. En dan kijk ik naar deze afbeelding en besef ik dat ik al vanaf 2007 al zo op de manier aan de bar zit. Maar toen dacht ik aan de volgende bijbeltekst Lucas 9 vers 5

“Maar als mensen je niet binnenlaten, dan moet je meteen uit die stad weggaan. Je moet zelfs het stof van je voeten vegen. Zo laat je zien dat die mensen de verkeerde keus gemaakt hebben.”

Ja, dit komt wel even binnen misschien? Ik zal even wat uitleg geven bij deze tekst. En er staat natuurlijk wel wat vóór en ná deze tekst. Dus voor de nieuwsgierige mensen volg deze link: https://bijbel.eo.nl/bijbel/lucas/9#LUK-009-005 

Het nieuws vertellen

Dit stukje gaat over het vertellen van het nieuws. Of dit nou goed of slecht is, dat maakt niet uit. In deze tijd (anno 2022) is het het nieuws over het WEF, de kabal, de toeslagen affaire waarbij er opeens kinderen weg worden gehaald bij hun ouders en verdwijnen, de mensenhandel, de oorlog in Oekraïne, de Corona scam en meer.  Dat is dit nieuws anno 2022.

Binnenlaten in hun huis. 

Waar binnenlaten? In vers 4 staat er “in hun huis binnenlaten”. Voor “het huis” kan je het woord “persoonlijke sfeer” of “gedachtengoed” plaatsen.

Stof van je voeten vegen

Dit staat eigenlijk voor beide partijen. Dit kan je lezen als “jouw moeite”, “je inzet”. Je hebt geprobeerd de ander te vertellen, misschien wel geprobeerd te overtuigen met het nieuws. Je hebt de ander geprobeerd uit te leggen wat er gaande is. Alleen is dat niet gelukt en moet je die effort van je afstoffen. 

Van je af spoelen

De mensen die zich in de energetische wereld begeven kennen dit misschien ook wel als je visualiseren of ook werkelijk van je afspoelen. 

Conclusie / samenvatting van deze tekst en uitleg

Naar mijn mening staat er eigenlijk in deze vers, in deze bijbeltekst (voor en na deze vers) dat als mensen open staan voor het nieuws je dan dit kunt vertellen. Staat iemand er niet voor open dan is het zo. Dan moet je dat accepteren en doorgaan. En je mag het best op een vriendelijke, respectvolle manier vertellen. Sluit het af en ga dan door. Dit is ook voor jou belangrijk dat je dit uitspreekt. 

De afgelopen jaren heb ik zelf veel mensen al geprobeerd te vertellen, geprobeerd wakker te maken voor wat er nu allemaal boven water komt. De afgelopen twee jaar zijn er gelukkig velen ook wakker en bewust geworden. Meer en meer mensen zijn gaan zien en echt zelf ook ervaren wat er gaande is. Toch zijn er mensen die het nog steeds niet zien. 

Dus al iemand jou toelaat om het nieuws te kunnen vertellen doe dit dan. Als iemand er niet voor open staat, so be it… veeg je voeten en wandel verder. 
Als een ander je zelfs belachelijk maakt en zegt dat je gek bent, prima. Dat is hun keus, hun mening. Onthoudt dat dit ook een spirituele tijd is. Dus neem dit niet persoonlijk als iemand het niet wil horen, zien of aannemen.