(Last Updated On: 19 december 2022)

Ja, het is je vast niet ontgaan dat er nu een run is op het censureren. Videofragmenten, accounts worden gewoon verwijderd of worden zelfs overal geblokkeerd. De laatste twee jaar was dit al aan de gang maar nu gebeurt het steeds meer. Echte specialisten (artsen en onderzoekers) werden zelfs de mond gesnoerd, voor de rechter gesleept en zelfs verbannen uit het werkveld omdat zij hun mening lieten horen. Maar je mening geven, converseren, gedachten delen en erover praten: dat hebben we van jongs af aan geleerd op school, toch?

Zelfs in de tweede kamer worden nu ministers de mond gesnoerd bij kritische vragen. En toevallig ook nog bij partijen die alles in twijfel trekken. En dan mag je best aannemen dat er iets gaande is wat niet klopt. Je kunt dit eigenlijk vergelijken alsof je een relatie hebt met iemand die narcistisch is. De mensen die de mond worden gesnoerd hebben niet meer de vrijheid om alle woorden uit het woordenboek te gebruiken. De volgende stap zal naar alle waarschijnlijkheid zijn het verbieden van boeken. En dan hebben we het over boeken waarin een bepaalde gedachtegoed beschreven is. Net als het boek Mein Kampf, dat we niet mogen bezitten want het zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn. Als je het boek “1984” leest dan zal je het resultaat van deze verbanningen zien. De kennis en geschiedenis is in het heden veranderd. En als je boeken e.d. kunt verbieden dan kan je ook de geschiedenis veranderen.

De kinderen van nu lezen niet meer echt. Ze scannen met hun ogen naar woorden die ze kennen of ze kijken liever een video met de informatie. Dit is best zorgelijk want zo ontstaat er een tekort aan woordenschat, weet je niet hoe woorden eruit zien, ze spelt of hoe je ze moet opschrijven met een pen/ potlood.

Boeken aanschaffen

Stel je eens voor dat er een black-out zou zijn. Dan is er geen stroom, gas of water meer beschikbaar. Hierdoor kan je dus geen gebruik maken van je mobiele devices en internet. Geen stroom betekent ook dat er geen zendmast o.i.d. is die je kan voorzien van internetsignaal. Zo kan je geen dingen opzoeken. Dus dan moet je wel gaan vertrouwen op wat je weet. Maar wat weet je nou eigenlijk? Weet je hoe je warm moet blijven? Weet je hoe je een vuur moet maken? Weet je hoe je de windrichtingen kunt bepalen? Waar komt de zon op? En weet je hoe je eten moet verbouwen? Dat soort dingen zijn van essentieel belang.

Als je het niet weet omdat je dit niet hebt geleerd op school of in je dagelijks leven toepast dan is het heel handig om hier toch kennis van in huis te hebben. Dan komt een boek over dat onderdeel wel goed uit. Maar welke boeken heb je dan nodig? Dat zal ik hieronder beschrijven.

Boeken van de scouting

JHet klinkt gek maar als je hierover echt op een simpele manier iets van wil leren dan raad ik je aan om die zakboekjes van de scouting te gebruiken. Daar staan echt veel handige bruikbare tips is. Bijvoorbeeld boeken over technieken.

Je hebt (een) boek(en) nodig over: 

Dit is een boek wat je zou kunnen kopen: Het SAS survival handboek

Uitprinten en bewaren

Wat je ook kunt doen als het aanschaffen van boeken niet haalbaar is:

  • ga naar de bibliotheek en zoek daar boeken op over deze onderwerpen
  • zoek op het internet naar betrouwbare bronnen en print deze informatie uit.
    • handig is om dit dan wel te plastificeren o.i.d. met een lamineermachine zodat de inkt niet vervaagd. Doe dit dan in een map

Ik hoop dat ik je ergens bewuster heb gemaakt dan je nu bent.

We hebben veel maar kunnen weinig